Strö


Torv

Torv har exceptionellt bra egenskaper. Den ger minskad gödselvolymen vilket gör torven till det mest ekonomiska valet. Dess förmåga att binda ammoniak ger en bättre stalluft. Dessutom har torven mycket lågt pH-värde, vilket gör den till en ogynnsam miljö för bakterier. Med tillgång till flera torvmossar i Sverige garanterar vi bästa kvalité året om. Vår torv är ljus, luftig och långfibrig.


Torv mix

RS Mustang® Torvmix är en riktig storsäljare, speciellt uppskattad eftersom blandningen med torv och kutterspån gör stallströbädden något ljusare än renodlad torvströ.


Kutterspån

Kutterspån är det ljusaste alternativet av alla våra val av ströprodukter och framställs av hyvelspån från tall och gran. Vi använder oss av den senaste tekniken, spånet dammavskiljs, pressas och förpackas i lätthanterliga säckar. Vårt kutterspån är av högsta kvalité.


Pappersströ

Pappersströ är tillverkat av enbart rivna dagstidningar. Pappersströ har en extremt bra uppsugningsförmåga och är i det närmaste dammfritt. Pappersströ är det bästa valet för hästar med luftvägsproblem. Oftast används pappersströ på många stora djursjukhus.


Halmpellets

Halmpellets är ljus och lätt att mocka med. Eftersom fukthalten är mycket låg har den extremt bra absorberingsförmåga, dammar minimalt och fryser inte. Vår halmpellets är trumtorkad vilket vi är ensamma om i Norden. Effekten blir att vår halmpellets får den bästa uppsugningsförmågan, den är lätt, ljus och är så torr att mögelsporer inte trivs.


Spånpellets

RS Mustang® Kutterspånpellets är en ren naturprodukt av tall och gran. Den är poröst pressad och trampas lätt sönder till en mjuk stallströbädd. Kunder uppskattar RS Mustang® kutterspånpellets för dess fina struktur och lätthanterlighet, men idag byter allt fler till ströpellets.


Krossad halmpellets

RS Mustang® Krossade halmpellets är en helt ny produkt. I och med att pelletsen redan är krossad får man en bra uppsugningsförmåga direkt från start. Denna produkt passar utmärkt till små och lätta hästar vilka kan ha problem att med sin egen tyngd krossa hel halmpellets.


Trippel mix

RS Mustang® Torvmix är en riktig storsäljare, speciellt uppskattad eftersom blandningen med torv och kutterspån gör stallströbädden något ljusare än renodlad torvströ.


Halmhack

Kutterspån är det ljusaste alternativet av alla våra val av ströprodukter och framställs av hyvelspån från tall och gran. Vi använder oss av den senaste tekniken, spånet dammavskiljs, pressas och förpackas i lätthanterliga säckar. Vårt kutterspån är av högsta kvalité